Water, wandelen, fietsen & autotochten

Er is een overvloed aan mogelijkheden voor wandelen, fietsen en autorondritten. In de meeste dorpen zijn gemarkeerde wandelroutes te vinden. Vaak zijn hier ook wandelgidsen van. Fietsen door de heuvels is ook een aanrader. Het mag dan af en toe flink klimmen zijn, het uitzicht is steeds een mooie beloning! Er is van een oude spoorbaan een speciaal fiets- en wandelpad gecreëerd, la voie verte, de groene baan. Deze loopt van Mâcon naar Chalon en is 80 kilometer lang. Er zijn mogelijkheden om fietsen te huren, bij verschillende plaatsen die aan deze route liggen.

Twee grote meren, het Lac St. Point en het Lac de Rousset, op een half uur rijden van Hoeve de Bron, bieden mogelijkheid voor zwemmen met speciale strandjes en picknickplaatsen. Ook vissers kunnen er terecht.

In de omtrek van 25 à 40 kilometer van de hoeve zijn er interessante autotochten te maken. Deze kunnen ook samengesteld worden rond een bepaald thema zoals middeleeuwse kastelen, Romaanse kerkjes, wasplaatsen, plaatsen op heuveltoppen, karakteristieke dorpen.

Uitzicht vanaf de vele wandelpaden

Lac de Rousset