Cluny & Taizé

Cluny

Cluny

Cluny

Op 20 minuten rijden van de hoeve ligt Cluny, een sfeervol stadje dat het hele jaar door bezoekers uit binnen- en buitenland heeft. Zij komen vooral voor een bezichtiging van de gerestaureerde resten van de tiende-eeuwse Abdij. In de middeleeuwen was deze Abdij het grootste en machtigste religieuze centrum van de christelijke wereld.

Door het middeleeuwse stratenplan en het grote aantal romaanse huizen en andere overgebleven gebouwen, is een stadswandeling door Cluny heel interessant. Er zijn veel café’s en restaurants waar je onderweg kunt aanleggen.

Taizé

Taizé

Ook op korte afstand ligt Taizé. Dit is een ander beroemd spiritueel-religieus centrum. Het is de internationale oecumenische gemeenschap van de broeders van Taizé. Deze werd in 1940 opgericht in dit dorpje door de Zwitserse Frère Roger. De diensten worden per jaar door duizenden mensen van overal over de wereld bijgewoond. Vooral voor jongeren heeft Taizé een grote aantrekkingskracht. Deze komen daar voor een kort verblijf of voor enkele maanden.