De gastvrouw

Hannamaria Berkelmans

Toen ik in 2007 aankwam, was ik op slag verliefd op deze plek. Het vriendelijke weidse heuvellandschap met zijn bijzonder licht en deze hoeve met vrij uitzicht aan alle kanten, namen me helemaal voor zich in.

Hannamaria

Het woonhuis met al z’n aparte gebouwtjes rond de tuin, de schuur en grote stallen, gaven me de mogelijkheid mijn droom te verwezenlijken. Ik wilde een plek creeëren waar mensen naartoe kunnen komen om te genieten van het gewoon hier zijn, in dit rijke Zuid-Bourgondische land, op de grens tussen Noord- en Zuid-Frankrijk. Het is een streek die tamelijk onbekend is bij de meeste Nederlanders. Vaak wordt hier slechts een tussenstop gemaakt op weg naar de zon in het zuiden. Dat terwijl hier de zon ook rijkelijk schijnt. Kom het een keer ondervinden!

Zuid-Bourgondië is een wandel- en fietsparadijs. Ik ben zelf een fervente wandelaar en heb hier in de loop van de jaren heel wat wandelroutes uitgestippeld. Daarnaast heb ik auto-tochtjes naar vele mooie, karakteristieke dorpjes beschreven. Er is zoveel moois te zien, dat ik na al deze jaren nog steeds niet uitgekeken ben. Ik geef u graag advies over bezienswaardigheden en mooie wandel-, fiets- en autotochtjes.

In de jaren vóórdat ik op deze plek kwam wonen, heb ik veel ‘met’ Spaans gedaan, een taal uit mijn jeugd in Chili, Zuid-Amerika. Ik ben docente Spaans geweest, vertaalster en vervolgens vele lange jaren docente Spaans-Amerikaanse literatuur en cultuur. Naast mijn werk heb ik in Nederland een vierjarige opleiding in Intuïtieve Ontwikkeling gevolgd en in 1999 kennisgemaakt met Jin Shin Jyutsu. Hiervan heb ik acht jaar lang de seminars en themacursussen gevolgd. Zo werd ik Jin Shin Jyutsu-behandelaar en werd ik ook bevoegd om Jin Shin Jyutsu Zelfhulp cursussen te geven. Jin Shin Jyutsu is mijn passie. Geïnteresseerden kunnen hier meer lezen.

Ik nodig u uit naar Saint André le Désert te komen in de prachtig groene heuvels van Zuid-Bourgondië. Het is hier écht een paradijs.