Je verblijf op de Hoeve

De oude hoeve uit 1808, is gebouwd in de stijl van de streek, met een combinatie van gele en blauwe natuursteen. Alle oorspronkelijke bijgebouwen staan er nog: het bakhuis, de hoge stallen en de schuren. Mooi gegroepeerd rond de grote tuin waar alle deuren op uitkomen, met stralend uitzicht op de Bourgondische heuvels. In de bijgebouwen creëerde gastvrouw Hannamaria ruime, knusse en bijzondere gastenverblijven: het Bakhuis, de Zomerkeuken, het Theater, het Schrijvershuis en L’Annexe.

Een Bourgondisch paradijs voor jou alleen
Hoewel er op het terrein in totaal 11 slaapplaatsen zijn, is Hoeve de Bron in principe een vakantiehuis voor max 4 personen. Je huurt deze gîte voor je eigen gezelschap en hoeft het hele terrein dus nooit met andere gasten te delen. De enige anderen op het terrein zijn kater Samy, poes Gato, kip Bleu, kippie Ross en natuurlijk gastvrouw Hannamaria. Je hebt dit hele Bourgondische paradijs voor jezelf!

De verblijven

L’Annexe
max 6 slaapplaatsen
Op de bovenverdieping van wat ooit een schuur was, vind je de familiekamer L’Annexe. Hier staat een tweepersoonsbed van 1.60 cm breed, een eenpersoonsbed (90 cm breed) en twee banken die kunnen worden uitgeklapt tot (goede!) bedden (een eenpersoons en eentje van 1.40 cm breed). De grote, hoge ruimte met puntdak heeft nog de originele houten balkconstructie die hoort bij boerderijen in deze streek. De kamer is mooi ingericht en door het open raam kijk je zó het Theater in.

L'Annexe

La Maison de l’Écrivain (Het Schrijvershuisje)
max 2 slaapplaatsen
Knus, losstaand huisje met een prachtig uitzicht over de heuvels. Een heerlijke plekje om nu eindelijk eens dat boek te schrijven of tot jezelf te komen. Het huisje staat met de rug naar de tuin, waardoor je lekker kunt wegdromen en genieten van de stilte rondom de Hoeve. Voor het huisje ligt je eigen stukje tuin en terras. Het huisje bestaat uit één ruimte met een bed van 1.20 m breed en een tafel om aan te werken, voor het raam met uitzicht over de heuvels.

Het Schrijvershuisje

La Maison du Four Le Verne (het Bakhuis)
max 4 slaapplaatsen
Vroeger werd in dit huisje het brood gebakken. Nu is het een aangenaam vrijstaand gastenverblijf met twee verdiepingen. Beneden staat een tweepersoonsbed van 160 cm breed, een bankje en een tafel met twee stoelen. Via een vlizotrap in deze kamer kom je boven, waar twee losse eenpersoonsbedden staan en een tafeltje. Snij wat vers stokbrood van de bakker in het dorp, snuif de geur op en waan je in vervlogen tijden.

Het Bakhuis

Overige ruimtes

Het Theater
Aan de tuin ligt Het Theater, een verrassende verblijfsruimte die door de grote openslaande deuren zowel open als knus aanvoelt. Het is een grote (7,5 x 6 meter) hoge ruimte met zicht op de dakspanten, aangekleed met tafels, stoelen, een podium (met belichting), bankjes. Laat je verleiden tot een muzikaal optreden, draag je favoriete gedicht voor, moedig je lief of je kinderen aan met warm applaus. De ruimte is ook zeer geschikt om te schilderen en gaat naadloos over in de grote tuin via de grote, open deuren. Je kunt er ook neerstrijken voor een Bourgondische maaltijd of schuilen met een boek op schoot in geval van een buitje.

Het Theater

De Zomerkeuken
In de gezellige zomerkeuken vind je een koelkast, fornuis, koffiezetapparaat, broodrooster, pannen, borden en alle mogelijke keukengerei. Aan de grote tafel is ruimte genoeg om samen te eten. Er staat ook een bank waarop je even rustig wat mooie foto’s naar huis kunt appen of op Facebook delen, want de wifi werkt in de keuken het best… Op de vide boven de keuken vind je de douche, toilet en wasbak.

De Zomerkeuken

De tuin(en)
De gebouwen staan rondom de tuin met zitjes, luie stoelen, prachtige bloemen, fruitbomen en twee kippen. Bijen doen een wedstrijdje zoemen, vlinders fladderen trots in het rond en hier en daar achtervolgt een kat een muis. De groentetuin geeft elk jaar weer een overvloed aan de lekkerste tomaten, haricots verts, courgettes, komkommers, bietjes, pompoenen en aardappels. Aan de zijkant van het huis ligt nog een groot grasveld met fruitbomen. Deze tuin ligt hoger, met mooi uitzicht op het glooiend weidelandschap. Dit is ook een fijne plek als je je wilt terugtrekken en de stilte wilt opzoeken.